perjantai 25. tammikuuta 2013

3 päivää Iiriksessä

Leo on käynyt viimeset kaksi vuotta Helsingissä yksilöllisessä näönkäytön kuntoutus jaksolla. Tällä viikolla oltiin viimeisellä jaksolla. Kuntoutus järjestettiin Näkövammaisten kuntoutuskeskus Iiriksessä Helsingissä.
Tavoitteena näille kahdelle vuodelle oli, että Leo osaisi kuvailla näkökykyään itse. Toisena tavoitteena meillä oli saada apua/vinkkejä kuinka voisimme auttaa Leoa käyttämään vähäistä näköään arjessa mahdollisimman hyvin.


  
Leo luokitellaan yhä sokeaksi, mutta koska jotain näönvaraista toimintaa on, sitä sitten yritetään selvittää eri keinoin. Tässä muutama esimerkiksi:



Leo hahmotti tietokoneelta kuvia ja sitten mitattiin, että kuinka suuren hän pystyi vielä huomaamaan

Tässä testattiin muototajua ja näkemisen etäisyyttä kuvaan




Korvaavia taitoja treenettiin yhdessä ja erikseen...myös me vanhemmat teimme tehtäviä sokkoina.




Muistipeli

Nämä piti lajitella äänen perusteella pareittain

Lautaselta lajiteltiin sekalainen sakki esineitä samanlaiset aina yhteen kohtaan



Lasten kuntoutus:

 Kun ensimmäisen kerran menimme Iirikseen Leo oli 10 kk vanha. Menimme 5 päivää kestävälle vauvakurssille. Siitä se Leon yhteys siihen taloon alkoi. =) Meille Iiris on ollut todella isossa roolissa, kun puhutaan sokeiden korvaavien taitojen harjoitteluja ja näönkäytön seurantaa. Ihanania muistoja, joista on onneksi muutama kuvakin muistona...

leikkihuone

pieni kurssilainen



Jakso oli intensiivinen ja toi taas tälläkin kertaa tietoa ja rauhallisuuden tunnetta meidän perheeseen. Onneksi on olemassa näin mahtan taitavat lasten kuntoutuksen väki ja Iiris paikkana luo hyvät puitteet jaksoille.

-Tiia<3







2 kommenttia:

  1. Mulla kiinnitty heti huomio tossa viimeisessä kuvassa Leosta sen hampaisiin: juuri ne kaksi hammasta, mitkä hänen suustaan puuttuu nyt! :D

    -Hanna

    VastaaPoista
  2. Ne oli Leon ihka ensimmäiset hampaat =)

    VastaaPoista