lauantai 12. marraskuuta 2016

Tokaluokkalainen ja eskarin aloittanut murunen

Tänä syksynä leo aloitti jo toisella luokalla ja Luka siirtyi eskariin. Hurjan nopeasti kulunut vuosi takana; 

 Leo:

Leon kanssa koimme ensimäiset tukijaksot Onervamäen koulussa Jyväskylässä. Ekaluokan aika viikon mittainen tukijakso oli kevätlukukauden puolella. Syksyllä oli tarkoitus opetella koululaisena olemista omassa koulussa ja se sujuikin oikein mallikkaasti, Saamme olla todella onnellisia, että Leon koko luokka on täynnä mahtavalla asenteella olevia lapsia, eikä poika ole todellakaan joutunut kokemaan syrjäytymistä, kiusaamista tai muuta vastaavaa koko vuonna, Olen sitä mieltä, että lasten suhtautuminen erillaisuuteen lähtee kotoa, joten kiitos kaikille teille ihanille vanhemmille tuosta elämnasenteesta!Kevätlukukausi päättyi kevätjuhlissa saatuun vuoden onnistuja stipendiin, Äiti ei voinut välttyä kyynelistä ja ylpeyden tunteesta <3  Leo oppi lukemaan ja kirjoittamaan sujuvasti ja kesällä jätkä lukikin neljä ensimmistä Harry Potteria tiheää tiheällä Celiasta tippui pistekirjoja harvasen viikko ja kirjojen säilyttämiseen tarvittava tila oli (ja on vieläkin) haasteellista löytää.



Koulun alettua elokuussa opiskelukuvioon tuli uusi apuväline: kannettava tietokone ruudunlukuohjelmalla ja pistenäytöllä varustettuna. Tavoitteena on, että nyt joulun jälkeen Leo tekisi valtaosan tehtävistään suoraan koneen kautta ja siirrymme pääsääntöisesti digikirjoihin, Brailleri toki vielä käytetään, mutta jo näinkin pian se jää taka-alalle. Paljon taas uutta omaksuttavaa ja opittavaa kaiken muun koulun ohella.

Viime viikolla järjestettiin koulussa Halloween dicso, mihin Leo osallistui kavereiden kanssa (ilman avustajaa, koska ei sitä siellä kuulemma tarvinnut), Onneksi olin itse siellä töissä ja pääsin hieman kurkistamaan nuoren miehen touhuja sivusilmällä.

Luka:

Lukalla oli isot muutokset edessä, kun hän siityi erityiskoulun puolelle aloittaessaan oppimääränsä esikoulussa tänä syksynä. Turussa on onneksi ihana oienyksikkö, johon Luka pääsi. Lukan luokalla on yhteensä kuusi oppilasta ja viisi aikuista. Vihdoinkin poikamme saa tarvitsemansa huomion ja avun, jotta uuden oppiminen olisi millään muotoa mahdollista. Tuntuu, että monta asiaa on loksahtanut paikoilleen tämän muutoksen myötä. Parasta kaikessa on se kuinka "kivuttomasti" poika itse suhtautui muutokseen. =) 
Ensimäiset hampaat irtosivat ja nyt odotellaan että kasvaako rautahampaiden myötä myös uusia taitoja...

-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti