keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kuvat käyttöön...

Lukalla otettiin kuvat käyttöön itse ilmaisemisen avuksi. Siinä meidän perheen yksi suurimmista haasteista Leon pistekirjoituksen ohella. Meidän perheelle avautuu taas täysin uusi kommunikointi keino.



 Ideahan kuvissa on hyvin looginen: Kun lapsi haluaa jotain, mutta ei pysty sitä sanallisesti kertomaan tai ilmaisemaan hän tuo kuvakortin, jossa on kuva asiasta/tekemisestä. Kuvilla vältytään turhautumisilta, ja kommunikaatio helpottuu. Kuvien pitäisi tukea myös puheen kehitystä ei siis ainakaan jarruttaa sitä.

Tällaisista kuvista lähettiin liikkeelle:


Kuvat leikataan irrallisiksi, ja kiinnitetään paikkaan, josta lapsi voi ne saada esim. jääkaapin oveen

Ei siis auta muuta, kun ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä tuumasta toimeen! Tämän kai voisin pitää lupauksena itselleni ja Lukalle <3

-Tiia

2 kommenttia:

  1. Haasteellinen yhdistelmä tämä puhumattomuus ja toisen näkövamma. Oletteko saaneet joitain näistä kuvista toimimaan arjessa? Ja onko Leo kiinnostunut Lukan kuvista?
    kysyy Sari

    VastaaPoista
  2. Onhan se, mutta veljesten välinen yhteys toimii ihan kivasti.Esim. hippaa ja painia voi leikkiä puuttuvista aisteista huolimatta...=)Tällä hetkellä kuvista toimii ns. herkkukortit (popcorn).Leo ymmärtää kyllä Lukan korttien merkityksen, muttei ole niistä muuten erityisen kiinnostunut.

    VastaaPoista