sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tuo mulle taivaalta kuusi kuuta...

Olin poiken kanssa lääkäri reissulla, ja jouduttiin odottelemaan vuoroa hetken aikaa odotustilassa. Meidän lisäksi omaa vuoroaan odotteli muutama mieshenkilö. Oli ihan hiljaista, kun Leo kysyi minulta: " Äiti voidaanko laulaa se planeetta laulu?" Kysyin, että mitä laulua hän tarkoitti ? "No sitä, tuo mulle taivaalta kuusi kuuta, paa satuturnuksen renkaat sormeeni mun..."Vieressä istuvien miesten suupielet alkoivat nykimään ylöspäin huvittuneena. =) Miettivät varmaan, että tuollaisia "planeetta" lauluja sitä sitten teillä lauletaan..Hieman punastuneena vastasin Leolle, että jospa laulettaisiin vaikka kotimatkalla...

Planeetat ja avaruus-asiat on oikeastikkin meillä tällä hetkellä tapetilla. Leo pohtii kovasti maailmankaikkeuden asioita. Millaisia, minkä kokoisia, minkä värisiä planeetat on? Kuinka pitkä matka sinne avaruuteen on? Mikä kiertää mitäkin? Yksi Leon lempi ohjelmista tällä hetkellä on Pikku Einsteinit (Disney). Siinä onneksi käsitellään juurikin näihin liittyviä juttuja. Apstraktien asioiden käsittäminen on oma lukunsa ihan kelle tahansa. Laulukin  planeetoista on vaihtunut alla olevaan kipaleeseen...=)



Näin joulun alla, oli piparitkin tietysti leivottava planeetan muotoisiksi. Yllä olevat oikeisiin mittasuhteisiin loihditut piparit ovat Leon ja ajottaisen lastenvahtimme Hannan käsialaa. Kiitos siis hänelle ihan mahtavasta paneutumisesta asiaan! <3 Oli ihana palata jouluostoksilta piparin tuoksuiseen kotiin, jossa pojat juoksi vastaan kaulimet kädessä...=)

-Tiia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti